Massages

 
Alle massages die ik geef, zijn maatwerk.
Als je bij me komt, bespreken we samen welke lichaamsgebieden of thema's bij jou de aandacht vragen, en welke massagevorm daar het beste bij past. In mijn massages maak ik gebruik van sequenties en technieken uit de klassieke- en energetische massage, polariteitsmassage, voetreflexologie, bindweefselmassage en holistic pulsing.
 
 Bij mij staat niet je ziekte of klacht centraal, maar wie jij bent als mens, op dit moment, met alles wat er bij je leeft, in je lichaam en daarbuiten.
 
  

Ontspanningsmassage

Je kunt bij mij terecht voor een heerlijke ontspanningsmassage.
Dat is een gezonde en prettige manier om even stil te staan bij jezelf, en te voelen wat er te beleven valt in je lichaam. Je ligt heerlijk warm op een comfortabele bank, je hoeft even niets, je voelt de spanning van je afglijden en in alle vergeten hoekjes van je lijf voel je weer warmte stromen. Een weldadige mini-vakantie op een doordeweekse dag.
   

Massagetherapie

Het kan zijn dat je wat uitgebreider in wilt gaan op signalen die je lichaam geeft.
Bijvoorbeeld omdat je last hebt van spierspanning door stress, slapeloosheid, hyperventilatie, maag- darmproblemen of migraine. In dat geval kun je samen met mij op onderzoek gaan en ontdekken wat je lichaam jou te vertellen heeft. Dit doen we door tijdens de massage speciaal aandacht te geven aan gebieden van je lichaam die jou om aandacht vragen. Bijvoorbeeld doordat je er steeds pijn voelt, of spanning, of andere sensaties. Door te onderzoeken en te ervaren wat zich aandient in je lichaam krijg je vaak een helder inzicht in wat er in jouw leven speelt.
Je kunt dit bewustwording noemen.
 

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap kan het fijn zijn - voor jezelf én je ongeboren kindje - om stil te staan bij de verandering in je lijf en je leven. Je lichaam verandert, en je leven is aan het veranderen. Om in deze intieme en bijzondere periode extra aandacht te vragen voor je lichaam kun je kiezen voor een zwangerschapsmassage. Je ontvangt de massage  in een comfortabele zijligging, waarbij toch je hele lichaam aandacht krijgt. De massage kan - behalve heerlijk ontspannend - ook verlichtend zijn bij typische zwangerschapskwaaltjes als bandenpijn, hoge bloeddruk, extra vocht vasthouden, vermoeide benen en spanning in het nek- schoudergebied. Met een regelmatige zwangerschapsmassage ga je uitgerust en ontspannen de geboorte van je kindje tegemoet. 
 

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een vorm van drukpuntmassage die 5000 jaar geleden al werd toegepast in India en China. 
 Met een voetreflexmassage raak je - via de reflexpunten op de voet- indirect het hele lichaam aan. Dit is een mooie manier om klachten te behandelen waar je fysiek moeilijk bij kunt komen. In mijn ervaringen met voetreflexologie heb ik vooral verbluffende resultaten gezien bij cliënten met hoofdpijn, migraine en darmproblemen. Ook is deze massagevorm zeer geschikt als door acute trauma (wonden, eczeem, allergie) directe aanraking van het getroffen gebied niet mogelijk is. En verder werkt een uitgebreide voetmassage heel ontspannend en is daardoor heel goed inzetbaar bij slechte slapers en onrustige denkers. 
 

Berendse kwartiertje

Als je me nog niet kent, kun je vrijblijvend een 'Berendse kwartiertje' boeken. In dat kwartier kun je persoonlijk met me kennismaken en samen met mij kijken welke massagevorm het beste bij je past. Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen als je meer wilt weten.
Ook als je voor het eerst bij me komt, krijg je gratis een Berendse kwartiertje. Dat gebruiken we om elkaar te leren kennen en te horen wat de klachten/wensen zijn. 
 
 
  
Edwine Berendse Massagetherapie en Voetreflexologie
De Hooghlaan 11, 3723 GR 
Telefoon: 06-15445270